Declarație comună SUA-Slovenia pentru securitatea rețelelor 5G. Avertizări privind pericolul chinez

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe sloven, Anze Logar, au semnat joi (13.08.2020) o declaraţie comună privind „securitatea rețelelor 5G” pentru protejarea spaţiului cibernetic din Slovenia, scrie ABC News.

„Partidul comunist chinez doreşte să restrângă libertatea voastră, a tuturor”, a spus Pompeo la o conferinţă de presă după ceremonia de semnare a documentului. Mike Pompeo a condus o campanie puternică a SUA în Europa împotriva Huawei și a altor companii chineze, pe care administrația de la Washington le acuză de colectarea datelor personal și spionaj în favoarea guvernului de la Beijing.

Chiar dacă acest document nu menționează în mod explicit „amenințarea chineză”, aprecierile și acțiunile precedente ale oficialilor americani reflectă, de fapt, motivul real al închierii unui acord privind securitatea rețelelor 5G.

SUA se află într-o competiție acerbă cu Beijingul în ceea ce privește dezvoltarea și controlul tehnologiei 5G, iar Washingtonul își dorește ca aliații săi europeni să renunțe la orice formă de cooperare în acest sens cu Huawei (lider pe piața tehnologiei 5G), pentru a limita posibilitatea de a expune date sensibile către guvernul chinez.

„SUA este unica forţă a lumii occidentale capabilă să se confrunte cu pericolul atacurilor hibride, care includ arme cibernetice”, a declarat premierul sloven, Janez Jansa, cu ocazia semnării declarației comune cu SUA.

Sursă foto: gov.si

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ofițeri STS judecați de DNA pentru fraudarea unor concursuri

Fri Aug 14 , 2020
Șeful Direcției Management Resurse Umane (DMRU), din cadrul STS, general de brigadă Daniel Cosmin Grigore, a fost trimis în judecată miercuri (29.07.2020), pentru abuz în serviciu și instigare la fals intelectual în formă continuată, conform DNA. În același dosar mai este inculpat și general de brigadă (r) Nicolae Fugulin, care […]