Daesh revendică un atac în estul Afganistanului

Gruparea teroristă Daesh revendică un atac executat duminică (02.08.2020) în oraşul Jalalabad din Afganistan, transmite agenţia de presă a grupării jihadiste, Amaq, potrivit Reuters.

Cel puţin trei bombe au explodat lângă o închisoare din oraşul afgan din estul ţării, au declarat surse oficiale afgane. Prima deflagraţie, de mari proporţii, a fost a unui autovehicul capcană. Au urmat două explozii mai mici, explică un consilier local. Ulterior, forţele de poliţie au luptat cu atacatori în proximitatea penitenciarului. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi.

Talibanii, care declaraseră un armistiţiu de trei zile începând de vineri (31.07.2020), cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, au comunicat printr-un purtător de cuvânt că nu sunt răspunzători de atac.

Duminică, în ultima zi a armistiţiului, autorităţile afgane au eliberat câteva sute de prizonieri talibani. La rândul lor, talibanii susţin că au eliberat 1..000 de prizonieri din forţele afgane, conform unui acord cu SUA.

Atât preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, cât şi talibanii au indicat că ar putea începe în sfârșit negocierile de pace imediat după Eid al-Adha.

Sursă foto: middleeastmonitor.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Companiile europene din industria militară își doresc un nivel mai mare de independență față de SUA

Mon Aug 3 , 2020
Companiile din industria de apărare din Germania și Franța intenționează să renunțe la tehnologiile americane în producerea de echipamente militare, arată BulgarianMilitary, citând săptămânalul german Welt am Sonntag. Potrivit ziarului german, un exemplu în acest sens îl reprezintă intenția companiilor din domeniu de a obține independența în producția de elicoptere […]