Creștere de 600% a criminalității cibernetice

Potrivit companiei americane Cloudflare, amenințările în mediul online au crescut de până la 6 ori în ultimele 4 săptămâni, dat fiind faptul că epidemia de coronavirus a oferit noi oportunități pentru grupările de hackeri.

Experți ai Cloudflare au analizat cifrele de trafic din Marea Britanie din ultimele patru săptămâni comparativ cu luna precedentă și au remarcat o creștere puternică a activității dăunătoare.

Analiza efectuată arată că tentativele de hacking și phishing au crescut cu 37%, comparativ cu luna trecută, iar în anumite zile compania a fost nevoită să blocheze de 4 până la 6 ori mai multe atacuri decât cele cu care se confrunta în mod uzual.

Potrivit Barracuda Networks, încercările de phishing s-au majorat cu peste 600% de la sfârșitul lunii februarie, inclusiv în ceea ce privește escrocheriile tradiționale de impersonare, dar și compromiterea de adrese e-mail de tip business și extorcări.

De asemenea, registratorii de domenii și-au intensificat eforturile pentru a opri înregistrarea automată a numelor de site-uri care sunt legate de COVID-19, de teamă că pot fi site-uri de phishing sau pagini care vând mărfuri contrafăcute, măști chirurgicale și produse farmaceutice.

Interpolul a anunțat săptămâna trecută că a reușit să identifice și să combată vânzarea de astfel de bunuri false în valoare de 14 milioane de dolari. De asemenea, Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie (NCSC) a intervenit pentru a elimina site-urile asociate cu acțiuni de phishing.

În afară de creșterea nivelului amenințărilor, Cloudflare a remarcat și o creștere cu 17% a utilizării generale a internetului, ca urmare a faptului că majoritatea țărilor se află în carantină, iar oamenii sunt îndemnați să #steaacasă și să lucreze de la domiciliu.

Sursă articol: infosecurity-magazine.com

Sursă foto: bankinfosecurity.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ofițer Mossad descrie lupta la nivel global pentru resurse medicale

Thu Apr 2 , 2020
Potrivit „The Times of Israel”, care citează un ofițer de rang înalt din serviciul de informații israelian Mossad, agențiile de spionaj din întreaga lume, care se ocupă în mod normal de securitatea națională, terorism și criminalitatea internațională, se concentrează acum, în timpul pandemiei de coronavirus, pe obținerea de echipamente medicale […]