Corveta rusă încalcă apele daneze

O corvetă rusă a încălcat de două ori apele teritoriale ale Danemarcei în Marea Baltică vineri, au declarat forțele armate daneze, potrivit The Defense Post.

Nava rusă a trecut pentru prima dată în apele daneze de la nord de insula Christianso, la sud de Suedia, la ora 02:30 (00:30 GMT).

Câteva ore mai târziu, aceeași corvetă a traversat din nou linia apelor teritoriale, tot la nord de Christianso”, a declarat armata daneză într-un comunicat.

În urma unui apel la radioul civil VHF din partea unității de operațiuni maritime a Marinei, nava rusă a părăsit imediat apele teritoriale daneze”, a adăugat acesta.

Armata a spus că „nu mai are nimic de adăugat”.

Ministerul de Externe al Danemarcei a declarat ulterior că a purtat discuții cu ambasadorul rus și a remarcat că incursiunea a avut loc după ce un avion de spionaj militar rus a violat spațiul aerian la sfârșitul lunii aprilie.

Rusia ignoră din nou regulamentul internațional, nerespectând granițele. Ambasadorului rus i s-a comunicat în termeni foarte clari că acest tip de acțiune este complet inacceptabil”, a declarat ministrul de externe Jeppe Kofod într-o declarație separată.

Danemarca este membră a NATO și a trimis atât lansatoare antitanc, cât și un sistem de rachete antinavă în Ucraina de la invazia Rusiei acolo, în februarie.

Christianso este situat la aproximativ 300 de kilometri (190 de mile) de exclava rusă Kaliningrad.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul polonez va lansa un „program naţional de promovare a tragerii cu arme de foc”

Sun Jun 19 , 2022
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat construirea a sute de poligoane publice de tragere în toată ţara şi o nouă lege privind accesul la arme de foc pentru a „instrui societatea” în apărarea naţională. Într-o declarație pentru presă din orașul Myszków, unde a inaugurat un poligon de tragere, Morawiecki a […]