Coronavirus: Rusia trimite ajutoare medicale către Washington

Rusia a trimis miercuri (01.04.2020) un avion militar plin cu ajutoare și echipamente pentru coronavirus către Washington, transmite Reuters.

Ajutorul a venit în urma unei discuții telefonice, luni (30.03.2020), între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump.

Avionul, un transportor militar rus Antonov An-124-100, a plecat marți seară de pe aerodromul Chkalovsky din afara Moscovei și urmează să aterizeze miercuri în SUA.

„Trump a acceptat cu recunoștință acest ajutor umanitar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, marți seară, la agenția rusă de știri Interfax, potrivit Reuters.

De asemenea, Rusia a trimis ajutoare medicale și în Italia, al cărui sistem medical se află sub o imensă presiune din cauza numărului de cazuri de infectări ccu COVID-19. Potrivit surselor de presă cel puțin 15 zboruri au transportat unități de dezinfectare, precum și 8 brigăzi medicale și alte 100 de persoane aparținând unor echipe medicale de urgență.

Moscova trimite acest ajutor în speranța că, dacă va veni momentul, SUA vor face același gest și vor oferi ajutor medical în fața pandemiei.

Dmitry Peskov a mai precizat că „Este important de menționat că, atunci când oferă asistență colegilor din SUA, președintele Putin presupune că atunci când producătorii americani de echipamente și materiale medicale se vor dezvolta, vor putea, de asemenea, să întoarcă gestul dacă este necesar”.

Sursă articol: reuters.com

Sursă foto: businessinsider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Creștere de 600% a criminalității cibernetice

Thu Apr 2 , 2020
Potrivit companiei americane Cloudflare, amenințările în mediul online au crescut de până la 6 ori în ultimele 4 săptămâni, dat fiind faptul că epidemia de coronavirus a oferit noi oportunități pentru grupările de hackeri. Experți ai Cloudflare au analizat cifrele de trafic din Marea Britanie din ultimele patru săptămâni comparativ […]