Coronavirus: reconfigurarea participării Armatei la misiuni internaționale

Într-un comunicat al MApN, din 21.04.2020, se precizează că pentru combaterea efectelor pandemiei, ministerul a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează în unele misiuni internaţionale.

„Aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, în Irak – misiunea de tip coaliţie „Inherent Resolve” şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere”, se arată în comunicat

De asemenea, MApN mai menționează că detaşamentelor din celelalte misiuni din afara teritoriului statului român rămân neschimbate. Măsurile implementate au fost decise în consultare cu partenerii din NATO și UE şi în concordanță cu legislaţia naţională în vigoare în această perioadă, astfel încât să nu fie afectat modul de îndeplinire a misiunilor sau siguranța militarilor români.

„Armata României va continua să îndeplinească responsabilitățile asumate de țara noastră în plan internațional, situaţia din teatrele de operații în care sunt desfășurați militarii români urmând să fie monitorizată în permanenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice și de securitate din zonele de dislocare și de măsurile adoptate la nivel global pentru reducerea riscurilor de contaminare cu virusul SARS-CoV-2”, menționează MApN.

Sursă foto: balkanist.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cinste și onoare Forțelor Terestre ale Armatei Române!

Thu Apr 23 , 2020
An de an, la 23 aprilie, ne înclinăm în fața celor care fac parte din Forțele Terestre ale Armatei. Forţele Terestre ale Armatei îl au ca patron spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un simbol de vitejie în tradiţia creştină. Bazele moderne ale Forţelor Terestre datează din cea de-a doua […]