Coronavirus: Provocări fără precedent pentru comunitatea americană de informații

Potrivit publicației „Time”, comunitatea americană de informații se confruntă cu provocări fără precedent, deoarece încearcă să se adapteze la pandemia coronavirusului. Aceste provocări afectează fiecare etapă a ciclului de intelligence, mai ales pe cele de culegere și diseminare a informațiilor. Mai mult decât atât, agențiile de intelligence își redirecționează rapid resursele analitice către combaterea COVID-19, încetinind astfel ritmul de lucru pe alte domenii ale securității naționale.

Recent, Oficiul Directorului pentru Informații Naționale (Office of the Director of National Intelligence / ODNI), autoritatea centrală de coordonare a comunității de informații a SUA, a spus că își concentrează atenția pe monitorizarea și evaluarea constantă a pandemiei, în conformitate cu îndrumările de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) și de la Oficiul de Gestionare a Ppersonalului (OPM).

În același timp, însă, ODNI a spus că a redus contactul fizic între membrii personalului său, prin diferite metode, inclusiv schimburi eșalonate, programe flexibile și practici de distanțare socială. Metode similare sunt urmate de alte agenții, inclusiv de către CIA, scrie John Walcott pe pagina web a „Time”.

Publicația a citat sub anonimat trei oficiali din zona de intelligence care au spus că organizațiile din domeniu învață rapid cum să funcționeze în condiții considerate fără precedent. În mod ideal, angajații ar putea lucra de la distanță. Cu toate acestea, rețelele clasificate de comunicații digitale nu sunt tocmai ușor de pus la punct în alte spații decât cele special create pentru acest scop. Acestea includ rețeaua secretă a protocolului Internet (SIPRN) și sistemul comun de comunicații de informații (JWICS). Ar putea fi instalate stații și rețele la distanță, dar costă între 50.000 și 70.000 de dolari pentru fiecare.

Pandemia de coronavirus afectează și culegerea de informații. Mulți ofițeri ai serviciilor americane de intelligence sunt staționați în întreaga lume cu scopul de a colecta informații, de a recruta agenți sau pentru a derula diverse operațiuni. Cu orașele goale, aflate sub restricții de circulație sau chiar închise total, este greu sa faci aceste lucruri, dar consolarea vine din faptul că și adversarii se află exact în aceeași situație, mai scrie John Walcott.

Sursă articol: time.com

Sursă foto: bluesentryit.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN continuă eforturile în sprijinul combaterii epidemiei

Fri Mar 20 , 2020
Astăzi (20.03.2020), purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Oliver Anghel, a anunțat că în aproximativ 5-6 zile va fi operațional complexul medical mobil din curtea Institutului „Ana Aslan” ridicat de Armată în Otopeni. După ce va fi gata, urmează certificarea și autorizarea pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de […]