Coronavirus: misiunile Armatei în weekendul de Paște

Potrivit unui comunicat al MApN, în perioada 18.04.2020, ora 6.00 – 19.04.2020, ora 6.00, un număr de 2.460 militari și 516 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 460 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 256 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 157 de probe.

De asemenea, în urma deciziei Centrului Național de Coordonare și Conducere, Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, a început, de vineri și sâmbătă (17-18.04.2020), preluarea pacienților diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești, continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

Totodată, în baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” acționează, cu două autospeciale de decontaminare tehnică și teren, pentru dezinfectarea aleilor și a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Tot pe site-ul MApN se mai arată că în perioada 19.04.2020, ora 6.00 – 20.04.2020, ora 6.00, un număr de 2.433 militari și 528 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 445 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 154 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 166 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea începută miercuri, 15.04.2020, de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

Sursă foto: digi24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cetățean libanez suspect de terorism arestat de forțele de securitate poloneze

Tue Apr 21 , 2020
Un cetățean libanez a fost arestat luni (20.04.2020) în Polonia, sub suspiciunea că intenționează să efectueze atacuri teroriste în Europa de Vest și că ar avea legături cu gruparea teroristă Daesh, au precizat serviciile de securitate din Polonia. Stanislaw Zaryn, purtătorul de cuvânt al ministerului coordonator al serviciilor speciale poloneze, […]