Coronavirus: Forțele Navale în sprijinul MAI

Potrivit Rador, Comandamentul  Flotei și unitățile militare subordonate pe linie de garnizoană contribuie la efortul de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, prin intervenția militarilor din județul Constanța.

Aproximativ 120 de militari și 20 de mijloace tehnice au fost mobilizate în județul Constanța în 22 de misiuni de sprijin a forțelor Ministerului Afacerilor Interne în activități de ordine publică, misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, precum și în misiuni de pază și protecție a unor obiective.

Militarii sprijină forțele MAI, conform prevederilor Decretului nr. 195 din data de 16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare emise ulterior.

La misiuni participă militari din unitățile militare subordonate pe linie de garnizoană Comandamentului Flotei: Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius”, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, Divizionul 150 Rachete Navale, Divizionul 50 Corvete,  Divizionul 164  Forțe Navale pentru  Operații Speciale, Divizionul 508 Rachete de Coastă, Flotila 56 Fregate și Secția 335 Logistică.

Militari și echipaje ale Poliției Militare din cadrul Forțelor Navale execută șapte misiuni în sprijinul MAI la punctele de supraveghere în municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia. La nivelul garnizoanelor Constanța și Mangalia, militarii au preluat paza și protecția a 13 obiective, aflate până acum în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. De asemenea, la cele două punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Ostrov, militarii execută misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului.

Sursă articol: rador.ro

Sursă foto: monitoruldevrancea.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Buget dublu în vreme de criză la RASIROM – firma SRI

Fri Apr 10 , 2020
Potrivit cotidianul.ro, la RASIROM, regia autonomă aflată sub umbrela Serviciului Român de Informații, salariul mediu a înregistrat o creștere de 65% în 2020, comparativ cu anul precedent. Cifrele din bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al RASIROM pot fii accesate în anexa disponibilă aici. Se pare că de […]