Coronavirus: Armata poloneză iese în stradă

Ministrul apărării din Polonia, Mariusz Blaszczak, a semnat un ordin care permite utilizarea tuturor resurselor disponibile ale armatei poloneze, inclusiv unități specializate ale structurii operaționale, pentru a sprijini forțele de poliție ale țării. Începând cu 19.03.2020, forțele militare vor ajuta instituțiile de securitate civilă să păstreze țara în siguranță și să funcționeze în perioada de criză.

Ministerul apărării polonez va trebui să stabilească în continuare ce resurse – umane și echipament militar, vor fi alocate pentru a sprijini poliția în îndeplinirea atribuțiilor sale. De asemenea, ministerul urmează să decidă pentru ce perioadă de timp va fi implicată armata în astfel de acțiuni. Această decizie va fi luată în consultare cu ministerul administrației și internelor, căreia îi sunt subordonate forțele de poliție.

Mai mult, ministrul Blaszczak a mai anunțat că până în prezent peste 2.100 de soldați au fost deja implicați în protejarea granițelor țării, care au fost închise din cauza pandemiei. Aceștia au fost, de asemenea, angrenați în sprijinirea instituțiilor din subordinea ministerului de interne. Cei care deja acționează în sprijinul poliției provin din forțele terestre, de la poliția militară și din structurile de ingineri militari.

Sursă foto: worldometers.info

La 21.03.2020, statisticile oficiale prinvind răspândirea coronavirsului în Polonia arată astfel: locul 35 în lume la numărul de cazuri de infectare, cu un total de 452; 13 persoane vindecate, 5 morți și 3 aflate în stare critică.

Sursă articol și foto: milmag.eu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Proiect de hacking al unui contractor FSB făcut public de grupul Digital Revolution

Sun Mar 22 , 2020
Grupul rus de hackeri Digital Revolution susține că a reușit să acceseze datele unui contractor al FSB – serviciul extern de informații al Federației Ruse – și a descoperit detalii cu privire la un proiect destinat hackingului dispozitivelor de tip Internet of Things (IoT). Grupul a publicat săptămâna aceasta 12 […]