Coreea de Nord s-a oferit să trimită Rusiei 100.000 de “voluntari” care să lupte în Ucraina

Coreea de Nord s-a oferit să trimită Rusiei 100.000 de “voluntari” pentru a ajuta Kremlinul să câștige războiul împotriva Ucrainei, conform Business Insider care citează presa rusă de stat, informează Digi24.

Există relatări potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să se alăture conflictului“, a declarat expertul militar rus Igor Korotchenko la canalul Channel One Russia, potrivit New York Post.

Korotchenko a lăudat apoi armata nord-coreeană pentru “experiența sa bogată privind lupta pe contraatac“. Aceasta tactică presupune distrugerea sistemelor inamice prin stabilirea poziției acestora pe baza tragerilor, a sunetelor produse, traiectoriilor de zbor și altor date. Informațiile sunt folosite pentru localizarea bateriilor inamice și sunt transmise în timp real sistemelor proprii de rachete.

Pentru ruși, acest tip de luptă a devenit tot mai important după ce SUA a donat Ucrainei 12 sisteme de rachete HIMARS. Un expert militar a declarat pentru Business Insider luna trecută că sistemele de rachete cu rază lungă și precizie ridicată au făcut “o diferență uriașă” pentru armata Ucrainei.

Igor Korotchenko a continuat să susțină că Rusia va primi cu brațele deschise trupele nord-coreene și experiența lor în privința luptei pe contraatac. “Dacă nord-coreeni își doresc să lupte împotriva fascismului din Ucraina, ar trebui să-i lăsăm“, a mai spus Igor Korotchenko, potrivit New York Post.

Armata din Coreea de Nord este a patra la nivel mondial după dimensiune, având 1,3 milioane de soldați și 600.000 de rezerviști, potrivit organizației non-profit Consiliul pentru Relații Externe, specializată în politică externă a Statelor Unite și afaceri internaționale.

Potrivit publicației sud-coreene Daily NK, Phenianul a oferit Rusiei și muncitori pentru reconstrucția Ucrainei la încheierea războiului.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jens Stoltenberg: "NATO este un vechi partener al Serbiei"

Thu Aug 11 , 2022
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că alianţa militară occidentală este un vechi partener apropiat al Serbiei, relatează Agerpres care citează agenţia sârbă de presă Tanjug. Stoltenberg a declarat pentru cotidianul muntenegrean Vijesti că acest parteneriat se bazează pe dialog politic şi cooperare practică, respectând pe deplin politica […]