Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală, care ar putea lovi orice punct din SUA

Potrivit armatei japoneze, citate de Reuters, racheta a zburat 71 de minute pe o traiectorie înaltă de 6.000 de kilometri și a căzut la o distanță de 1.100 km de la locul de lansare, în zona exclusivă economică a Japoniei, la 170 km de coasta nordică.

Este prima lansare de acest fel din 2017 și reprezintă o escaladare majoră, pentru că acest tip de rachetă, trasă pe o traiectorie balistică normală, poate lovi orice punct din Statele Unite.

Oficialii americani au declarat recent că Coreea de Nord se pregătește să testeze Hwasong-17, una dintre cele mai mari rachete construite vreodată la nivel mondial. Diametrul său este estimat la 2,5 metri, iar masa totală, atunci când racheta este alimentată complet, are probabil între 80 și 110 tone.

Înainte de lansarea de joi, Statele Unite și Coreea de Sud au avertizat că Coreea de Nord ar putea testa rachetă intercontinentală Hwasong-17 sub pretextul unei lansări de satelit . Hwasong-17, cea mai mare rachetă intercontinentală balistică cunoscută din Coreea de Nord, a fost dezvăluită pentru prima dată în timpul unei parade militare în octombrie 2020, dar până  joi nu a fost niciodată testată.

Foto: Hwasong-17

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministrul Apărării Naţionale recunoaște că Armata Română are avioane și TAB-uri vechi

Fri Mar 25 , 2022
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii 1970, el susţinând că, în contextul războiului din Ucraina, România nu poate cumpăra echipament militar pentru că piaţa nu poate onora fără comenzi prealabile, anunță G4Media. Ministrul Apărării a afirmat, […]