Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu lansare de pe submarin (SLBM), de pe coasta de est a țării, a anunțat armata sud-coreeană, citată de Reuters.

Lansarea, raportată și de oficiali din Japonia, a venit după ce emisari americani și sud-coreeni s-au întâlnit luni la Washington pentru a discuta despre situația nucleară nord-coreeană. De asemenea, șefi ai serviciilor de spionaj din SUA, Coreea de Sud și Japonia ar urma să se întâlnească la Seul.

Lansarea este un nou test de armament al regimului de la Phenian, care a mers mai departe cu dezvoltarea arsenalului său, în ciuda sancțiunilor internaționale impuse din cauza programului său nuclear și a celui privind rachetele balistice.

Racheta a fost lansată la ora 10:17 AM (ora locală), din zona maritimă de lângă Sinpo, unde sunt prezente submarinele și echipamentele pentru lansarea de rachete SLBM ale nord-coreenilor.

Nu este clar la acest moment dacă racheta a fost lansată de pe un submarin sau de pe o barjă submersibilă de test, ca în cele mai multe dintre încercările anterioare.

La începutul lunii octombrie, Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă antiaeriană.

De asemenea, pe 29.09.2021, armata nord-coreană au testat o rachetă hipersonică, care cel mai probabil a fost un eșec, potrivit experților.

La mijlocul lunii septembrie, Coreea de Nord a lansat două rachete balistice și a testat cu succes o nouă rachetă cu rază mare de acțiune, pe care regimului de la Phenian  a calificat-o ca fiind o ”armă strategică de mare importanță”.

Sursa foto: wall-street.ro

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

FBI a descins la locuința lui Oleg Deripaska, unul dintre apropiații președintelui rus Vladimir Putin

Wed Oct 20 , 2021
Autoritățile americane au desfășurat “activități de aplicare a legii” la proprietățile oligarhului rus Oleg Deripaska din Washington și New York, potrivit NBC News, citând un purtător de cuvânt al poliției federale, care nu a oferit niciun alt detaliu în acest sens. Cetățeanul rus a fost implicat în presupusa sabotare a […]