Coreea de Nord a adoptat o lege care autorizează lansarea de atacuri nucleare în scop preventiv

Coreea de Nord a adoptat o lege care o autorizează să lanseze un atac atomic în scop preventiv şi care declară „ireversibil” statutul ţării de putere nucleară, au anunţat vineri media de stat, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Dacă sistemul de comandă şi control al forţei nucleare naţionale este în pericol de a fi atacat de forţe ostile, se lansează o lovitură nucleară automat şi imediat”, indică această lege, potrivit agenţiei de presă ACTC.

Cu acest nou text, „statutul ţării noastre de stat dotat cu armă nucleară a devenit ireversibil”, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Acest anunţ survine în contextul în care relaţiile intercoreene sunt foarte tensionate, Phenianul acuzând Seulul că este responsabil de recenta epidemie de COVID -19 care a lovit ţara şi ameninţând statul vecin cu represalii.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste în acest an, în pofida sancţiunilor, între care testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Oficiali americani şi sud-coreeni au avertizat în mod repetat că Nordul se pregăteşte să efectueze un al şaptelea test nuclear.

Sursă foto: www.siasat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Serviciile de securitate (FSB) au arestat un cetăţean rus suspectat că spiona pentru Ucraina

Tue Sep 13 , 2022
Serviciile de securitate (FSB) ruse au declarat marţi că au arestat un cetăţean rus suspectat că a transferat documente secrete în Ucraina, deschizând o anchetă pentru înaltă trădare, în plină ofensivă a Rusiei asupra vecinului său, relatează Agerpres care citează France Presse. “FSB a descoperit că un cetăţean rus (a […]