Convorbire telefonică între Vladimir Putin şi Boris Johnson

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consideră că Moscova şi Londra trebuie să stabilească o cooperare pe o serie de direcţii, a anunţat, luni, serviciul de presă al Kremlinului, după încheierea convorbirii telefonice dintre cei doi.

„Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au avut un schimb de opinii privind situaţia relaţiilor bilaterale. A fost exprimată opinia reciprocă, conform căreia, în ciuda existenţei unor probleme cunoscute, este necesar să se stabilească o cooperare între Moscova şi Londra pe mai multe direcţii”, au subliniat sursele de la Kremlin, conform Adevărul. 

 Preşedintele Putin şi-a exprimat regretul că nu va putea participa personal la Summit-ul COP26, conferinţa ONU pentru schimbări climatice care va avea loc la Glasgow, având în vedere situaţia pandemică din Rusia.   Prim-ministrul britanic a subliniat că relaţia actuală a Regatului Unit cu Rusia nu este cea pe care şi-ar dori-o, conform unui comunicat de presă al guvernului britanic. El a spus că rămân dificultăţi bilaterale semnificative, inclusiv otrăvirile de la Salisbury în 2018. Prim-ministrul a subliniat, de asemenea, importanţa suveranităţii ucrainene.  

Liderii au discutat, de asemenea, despre situaţia actuală din Afganistan. Boris Johnson a subliniat că este important ca orice recunoaştere a talibanilor să fie condiţionată de comportamentul acestora, inclusiv de respectarea drepturilor omului.

Sursă foto: newsmaker.ro

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

“Iranul se află în spatele atacului cu drone asupra bazei americane din Siria”

Tue Oct 26 , 2021
“Iranul s-a aflat în spatele atacului cu drone de săptămâna trecută de la avanpostul militar din sudul Siriei, unde se aflau trupele americane”, relatează Military Times citând surse oficiale americane care au dorit să își păstreze anonimatul. Oficialii au declarat luni că SUA consideră că Iranul a oferit resurse și […]