Conturi legate de entități statale din China, Rusia și Turcia șterse pentru acțiuni de dezinformare și propagandă de pe Twitter

Pasul este considerat parte a eforturilor companiei de a opri utilizarea platformei sale pentru a influența procesele politice. Se presupune că o rețea de conturi conexate de entitățile statale chineze ar fi realizat aproape 350.000 de postări, în vreme ce conturile care îl susțin pe președintele și partidul de guvernământ din Turcia au transmis aproximativ 37 de milioane de tweet-uri, se arată într-o postare pe blogul celor de la Twitter.

Twitter a precizat că la 12.06.2020 a eliminat definitiv zeci de mii de conturi care ar avea legături cu Beijing, Ankara și Moscova, care ar fi fost folosite pentru propagandă și dezinformare.

Cele 173.000 de conturi controlate din China erau formate dintr-un nucleu de 23.000 de conturi de bază, extrem de active, și aproximativ 150.000 de „conturi de amplificare”, care promovau mesajele din interiorul rețelei, se arată în mesajul transmis de Twitter

„În general, întreaga rețea a fost implicată într-o serie de activități manipulative și coordonate. Au publicat tweet-uri preponderent în limba chineză și au răspândit narațiuni geopolitice favorabile Partidului Comunist din China (PCC), continuând să promoveze narațiuni înșelătoare despre dinamica politică din Hong Kong”, se arată pe blog.

Twitter a șters, de asemenea, mai mult de 7.300 de conturi angajate în acțiuni de propagandă pentru Turcia și peste 1.100 de conturi care răspândesc mesaje pro-guvernamentale în numele Rusiei.

Potrivit cercetătorilor de Observatorul de Internet al Universității Stanford, o mare parte din activitate a avut ca scop să submineze protestele pro-democrație din Hong Kong, laudând răspunsul guvernului chinez la pandemia de coronavirus și discreditând disidenții chinezi.

Sursă foto: hewlett.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata canadiană își reia misiunea de instruire din Ucraina

Mon Jun 15 , 2020
Armata canadiană va desfășura din nou instructori militari în Ucraina pentru a relua misiunile suspendate temporar din cauza pandemiei de coronavirus, scrie National Post. Militarii canadieni vor respecta la sosire o perioadă de 14 zile de izolare. Canada a trimis pentru prima dată, în 2015, aproximativ 200 de militari în […]