Consolidarea cooperării militare Germania-Lituania

La data de 13.02.2020, comandantul forțelor terestre lituaniene, generalul de brigadă Raimundas Vaiksnoras și inspectorul armatei germane (echivalentul șefului de stat major), generalul locotenent Jorg Vollmer, au semnat un acord privind viziunea strategică pentru consolidarea cooperării militare bilaterale. A fost ultima semnătură în calitate oficială a ofițerului german. La câteva ore după eveniment, generalul locotenent Alfons Mais a fost numit noul șef ar forțelor armate germane.

Acordul bilateral este menit să consolideze obiectivul comun al celor două armate, ținând cont de angajamentele internaționale ale acestora – capacitatea de a acționa coordonat în cadrul operațiunilor terestre, atât la nivel regional, cât și global. În acordul de 3 pagini se menționează actualele modalități de cooperare, mijloacele de implementare ale acestora, precum și perspectivele de creștere a eficienței cooperării.

Parteneriatul strategic între armatele germană și lituaniană cuprinde în prezent cooperarea la nivel de comandanți, grupuri de lucru comune și participarea la activități de instruire comună.

Germania este unul dintre cei mai importanșți parteneri ai Lituaniei în domeniul apărării. Brigada de infanterie mecanizată a forțelor lituaniene acționează, din octombrie 2018, în acțiuni militare comune cu Divizia a 10-a germană. Personalul militar german constituie nucleul grupului de luptă al Batalionului NATO Forward Presence Lituania, iar trupele lituaniene dizlocate în Mali sunt prezente într-o bază militară germană.

Sursă articol: milmag.eu

Sursă foto: defence-blog.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Dronă a forțelor militare turce doborâtă de Armata Națională Libiană

Wed Feb 26 , 2020
În data de 25.02.2020, Armata Națională Libiană (LNA) a doborât un vehicul aerian turcesc fără pilot Bayraktar TB2, la sud de Tripoli. Se presupune că drona a fost dirijată de armata turcă pentru a sprijini Guvernul de Acord Național din Libia. Bayraktar TB2 este un vehicul aerian de luptă dezvoltat […]