Consolidarea cooperării civil-militar la Sibiu

În data de 23.03.2021, o echipă militară mixtă formată din specialiști de cooperare  civili-militari CIMIC de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre și Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) a avut o întâlnire de lucru cu prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, se arată pe pagina de Facebook a Forțelor Trestre Române.

Vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării cooperării interinstituționale, a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA precum și pentru discutarea unor aspecte relevante privind desfășurarea exercițiului „DEFENDER-21″.

Activitatea s-a desfășurat în contextul exercițiului CIMIC VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC.

Principalele aspecte de interes discutate au fost:

  • Prezentarea unor aspecte relevante privind județul Sibiu;
  • Mijloacele și personalul din cadrul sistemului național de apărare implicate în procesul de protecție al populației, precum și existența unor structuri de căutare-salvare a persoanelor;
  • Asigurarea asistenței medicale de urgență a populației;
  • Activități privind emigranții/refugiații, persoane evacuate sau dislocate.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atacuri ale hackerilor chinezi asupra comunității uigure

Thu Mar 25 , 2021
Hackerii chinezi au folosit conturi de Facebook false pentru a targeta activiști expatriați din comunitatea uigură cu scopul de a le infecta dispozitivele personale cu viruși de tip malware, explică Facebook, potrivit Deutsche Welle. Compania deținută de Mark Zuckerberg a declarat miercuri (24.03.2021) că operațiunea a vizat aproximativ 500 de […]