Confruntarea azero-armenă se mută și în spațiul virtual

Gruparea azeră de criminalitate cibernetică „Karabakh Hacking Team” a anunțat un atac masiv asupra unor site-uri din Armenia, pe fondul operațiilor militare azere pe linia de contact din regiunea Nagorno-Karabakh, scrie securitylab.ru, citat de blog-ul CyberȘtiri.

„Hackerii azeri au piratat aproximativ  90 de site-uri armene și au publicat cuvintele președintelui nostru Ilham Aliev”, a declarat gruparea pe canalul său de Telegram.

In „comunicat” se menționează că hackerii au postat pe site-urile armene compromise fotografii ale soldatului azer Mubariz Ibrahimov, ucis în Karabakh în anul 2010.

Numeroase resurse online armene, printre care armenpress.am, news.am, armtimes.am, hetq.am, 1in.am, mediamax.am, au fost afectate, hackerii reușind să posteze un discurs al actualului președintelui azer Ilham Aliev, susținut la Forumul rus Valdai, în 2019. Aliev declara atunci că Nagorno-Karabakh aparține Azerbaidjanului.

La 27.09.2020, Armenia a declarat legea marțială și a dispus mobilizarea totală a armatei după mai multe confruntări militare împotriva forțelor azere în zona de conflict Nagorno-Karabakh, provincie disputată de cele două state.

Armenia a acuzat Azerbaidjan de bombardamente asupra unor așezări din Nagorno-Karabakh, în timp ce forțele armene sunt acuzate că au atacat militari și civili azeri.

Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabakh şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Sursă foto: NowThis World

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Referendum în Elveția pentru achiziția de aeronave de luptă și a unui sistem de apărare aeriană

Tue Sep 29 , 2020
Cetățenii elvețieni au fost chemați duminică (27.09.2020) la referendum pentru aprobarea/respingerea planului guvernamental privind cheltuirea a 6,5 miliarde de dolari pentru achiziționarea de aeronave de luptă, informează Defense News. În urma voturilor exprimate, planul a fost aprobat, cu o diferență foarte mică de numai 8.670 de voturi. Referendumul de duminică […]