Conflictul SUA cu Huawei continuă

Un oficial al Casei Albe a declarat că gigantul chinez Huawei are capabilitatea de a accesa în mod secret comunicațiile derulate prin intermediul dispozitivelor produse. Oficialii americani se află într-o campanie de lobby la nivel global pentru a-și determina aliații să interzică comercializarea produselor livrate de compania chineză.

Citat de The Wall Street Journal, Robert O’Brien, consilier pe probleme de securitate națională al adminsitrației de la Washington, a declarat că Huawei are posibilitatea de a obține informații personale și sensibile din sistemele pe care le vinde în toată lumea. Consilierul american nu a prezentat nicio dovadă în acest sens.

Oficialii americani susțin de multă vreme că Huawei este obligat prin lege să spioneze în numele Partidului Comunist Chinez. Compania a negat acuzațiile și a emis miercuri (12.02.2020) o declarație potrivit căreia „nu a accesat și nu va accesa niciodată în mod secret rețele de telecomunicații și nici nu are capacitatea de a face acest lucru”.

Administrația Trump face lobby de mai bine de un an pentru a-i convinge pe aliați să excludă echipamentele Huawei din propriile rețele celulare de tip 5G.

Cu toate acestea, Marea Britanie și Uniunea Europeană au refuzat să impună o astfel de interdecție asupra companiei chineze. UE a prezentat luna trecută liniile directoare pe componenta de securitate cibernetică, acestea fiind similare cu cele ale Marii Britanii, respectiv de a permite accesul Huawei doar la periferia rețelei sale 5G.

Experți independenți din domeniul securității cibernetice spun că serviciile de informații ale marilor puteri, inclusiv cele ale SUA, exploatează în mod regulat vulnerabilități ale echipamentelor de rețea, indiferent de producător.

Mulți analiști consideră că eforturile americane din ce în ce mai puternice anti-Huawei, sunt parte a strategiei sale de a obține supremația tehnologică la nivel global, prin acțiuni de descurajare, deja excesive, îndreptate împotriva statului chinez.

Sursă foto: tech.co

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Generalul Marin Dragnea a murit. A luptat în Al Doilea Război Mondial şi a fost luat prizonier la Stalingrad

Thu Feb 13 , 2020
Generalul Marin Dragnea a murit la vârsta de 96 de ani. Fondator al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, el a fost unul dintre eroii României din Al Doilea Război Mondial. Marin Dragnea a slujit Armata României aproape cinci decenii. “S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea […]