Comunitatea de informații a SUA caută să dezvolte tehnologii inovatoare pentru combaterea COVID-19

Laboratorul de cercetare al comunității de informații americane subliniază necesitatea dezvoltării de noi instrumente pentru a urmări și prezice răspândirea COVID-19 și a efectelor acestuia, scrie Defense One.

Într-un anunț făcut vineri (29.05.2020), de Agenția de Proiecte pentru Cercetare Avansată în Intelligence (IARPA), se arată că agenția caută noi instrumente pentru diagnosticarea rapidă a prezenței coronavirusului, atât la persoane cu simptome, cât și la cele asimptomatice, prin metode contactless, precum analiza respirației.

De asemenea, IARPA este în căutarea de noi mijloace pentru a monitoriza contacții prin alte metode decât prin telefonul mobil – spre exemplu prin dispozitive de tip Internet of Things (IoT), unul dintre motive fiind acela de a crește confidențialitatea datelor cetățenilor.

Inițiativa IARPA presupune identificarea de noi modalități de a transforma datele în modele predictive care să aibă capacitatea de a prognoza de la potențiale aspecte economice ale focarelor, la efectele distanțării sociale asupra tulburărilor în rândul populației și chiar la modul în care diferiți viruși s-ar putea răspândi și propaga înainte de a ajunge la oameni.

Pandemia de COVID-19 a dus la o varietate de proiecte și propuneri de cercetare avansate în utilizarea datelor și a învățării automate pentru a ajuta guvernele să urmărească focarele, să trateze virusul și să prevadă viitoare pandemii. Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh lucrează la un test care folosește microfonul unui smartphone pentru a „măsura modificările mecanicii căilor aeriene umane, care sunt corelate în mod unic cu infecția COVID-19”.

Alți cercetători de la Universitatea din Basel, din Elevția, au creat o bază e date pentru a urmări mutația virusului pe măsură ce se deplasează în întreaga lume.

„Soluțiile tehnologice pentru COVID-19 vor necesita metode creative, multidisciplinare, schimbarea gândirii în paradigmă și abordări transformatoare”, a declarat directorul adjunct pentru cercetare al IARPA, Dr. Catherine Cotell. „Scopul nostru este să dezvoltăm tehnologii de ultimă oră care să ajute comunitatea de intelligence și țara să se pregătească și să se recupereze de la evenimentele pandemice”, a mai adăugat aceasta.

Sursă foto: bluesentryit.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul indian a expulzat doi oficiali pakistanezi acuzați de spionaj

Mon Jun 1 , 2020
India a expulzat doi oficiali de la Înalta Comisie Pakistaneză din New Delhi, după ce aceștia ar fi fost prinși cu acte de indentitate false indiene, în timp ce încercau să acceseze documente clasificate. Guvernul pakistanez a respins acuzațiile și au precizat că expulzările reprezintă „parte a propagandei anti-pakistaneze” din […]