Companie renumită de armament din SUA a fost achiziționată cu „bani gheață” de cehii de la CZG

Fabricantul de arme ceh Ceska Zbrojovka (CZG) a anunţat joi (11.02.2021) achiziţionarea legendarului producător american de armament Colt, inclusiv unitatea sa canadiană, relatează AFP, citat de G4Media.

„CZG a achiziţionat 100% din acţiunile Colt pentru 220 milioane de dolari (180 de milioane de euro) cu bani gheaţă şi prin emiterea a 1.098.620 acţiuni ordinare a CZG”, a indicat compania cehă într-un comunicat.

„Suntem mândri să includem în portofoliul nostru Colt, care a fost alături de armata SUA de peste 175 de ani”, a declarat Lubomir Kovarik, preşedintele Consiliului de administraţie al CZG.

Patronul Colt, Dennis Veilleux, a calificat această tranzacţie drept o „alianţă puternică pentru cele două mărci şi pentru clienţii noştri”.

CZG, care are aproximativ 1.650 de angajaţi în Republica Cehă, SUA şi Germania, fabrică arme pentru poliţie şi armată, dar şi arme sportive şi de vânătoare sub marca CZ.

Fondată de legendarul inventator şi producător Samuel Colt în 1836, Colt echipează armatele din Statele Unite, Canada şi multe alte ţări. Firma produce, de asemenea, arme sportive şi de vânătoare.

Sursă foto: gunvaluesboard.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Schimbări majore în funcțiile de conducere din Armata Israeliană. Semnal pentru Iran?

Fri Feb 12 , 2021
Armata Israeliană (IDF) trece printr-o remaniere de proporții și nu mai puțin de șase generali au primit începând de joi (11.02.2021) noi însărcinări, informează The Jerusalem Post. Este vorba, în primul rând, de numirea general-maiorului Aharon Haliva în fruntea Direcției de Informații Militare. Până joi, Haliva a fost șeful Direcției […]