Companie chineză spionată de CIA timp de 11 ani

O firmă de top chineză din domeniul securității cibernetice a acuzat CIA de utilizarea, de mai bine de un deceniu, de soluții software sofisticate pentru a ataca rețele de calculatoare ale guvernului de la Beijing și din sectorul privat.

Acuzația împotriva agenției americane de intelligence a fost formulată de Qihoo 360, o firmă importantă din sectorul securității cibernetice, cu sediul la Beijing. Luni (02.03.2020), compania chineză a publicat un raport investigativ pe website-ul său, redactat bilingv, în engleză și chineză. Raportul precizează că „grupul de hackeri CIA (APT-C-39) a derulat activități împotriva industriilor critice din China de cel puțin 11 ani”.

Raportul mai susține că țintele APT-C-39 includ industriile de aviație civilă și energetic, furnizorii de servicii de internet, universitățile și organizațiile de cercetare științifică, dar și diverse agenții guvernamentale. Majoritatea țintelor grupului de hackeri sunt localizate în capitala statului chinez și în provinciile Zhejiang și Guangdong.

Potrivit Qihoo 360, APT-C-39 este cel mai probabil o interfață pentru o structură guvernamentală din SUA, judecând după instrumentele utilizate. Experții companiei arată că aceste instrumente, majoritatea de tip malware, au fost proiectate de CIA. Aceste instrumente au fost expuse în 2017 de site-ul WikiLekas, explică raportul.

Documentul Qihoo 360 mai susține că orele la care atacatorii part să fie activi corespund cu orele de lucru de pe coasta de est a SUA. De asemenea, sugerează că unul dintre obiectivele din spatele operațiunilor este acela de a obține acces la infrastructura informatică a aviației civile pentru a monitoriza itinerariul de călătorie al unor persoane din sfera politică și industrială a Chinei.

Sursă articol: scmp.com

Sursă foto: yicaiglobal.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata sârbă a primit primele Pantsir-S1 de la ruși

Wed Mar 4 , 2020
Potrivit surselor de la Belgrad și Moscova, Serbia a primit primele două vehicule Pantsir-S1 ca parte a contractului ruso-sârb pentru o baterie de șase unități a celor mai avansate arme rusești de apărare aeriană cu rază scurtă. Vehiculele au fost livrate cu avionul rus An-124 Ruslan. Se pare că vehiculele […]