Comisia Europeană îl acuză pe premierul Ungariei de „fake news”

Comisia Europeană a descris o întrebare conţinută în noul exerciţiu naţional de consultare publică lansat de guvernul Ungariei drept „fake news“, scrie EUobserver.

Chestionarul lansat de guvernul Orban la începutul acestei săptămâni sugerează, printre altele, că Uniunea Europeană intenţionează să forţeze o schimbare constituţională pentru a permite intrarea în ţară a mai multor imigranţi. Însă Vera Jourova, comisarul european pentru valori şi transparenţă, a declarat reporterilor că aceasta este o minciună.

„Este un fake news, acest lucru nu este adevărat“, a declarat ea, menţionând că guvernul de dreapta al Ungariei a lansat referendumuri înşelătoare similare şi în trecut. Jourova a spus că executivul european s-ar putea vedea din nou obligat să ia măsuri pentru oprirea unei campanii guvernamentale ungare înşelătoare verificând în mod proactiv ceea ce se susţine acolo.

Guvernul Ungariei, sub premierul Viktor Orban, a trimis luni (08.06.2020) un chestionar, etichetat ca fiind o consultare naţională, către aproximativ 8 milioane de alegători.

Una dintre întrebări susţine că Uniunea Europeană pregăteşte o ofensivă împotriva reglementărilor privind imigraţia din constituţia maghiară. „Vor să ne forţeze să modificăm articolele legii fundamentale care împiedică migraţia“, susţine preambulul întrebării. Apoi, documentul continuă întrebând dacă guvernul ungar ar trebui să insiste asupra normelor sale antiimigraţie – cu riscul unui conflict deschis cu Bruxelles-ul.

Sursă foto: romaniajournal.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele pentru Operații Speciale din SUA: C4 mai important ca oricând

Fri Jun 12 , 2020
Pe măsură ce tehnologiile de comunicații din zona comercială se dezvoltă extrem de rapid, mai rapid decât decât pot fi acestea asigurate de sistemele furnizate de guvern, forțele de operațiuni speciale din SUA resimt nevoia de evoluție pentru a ajunge la același nivel cu tehnologiile comerciale, arată Breaking Defense. „Spațiul […]