Colaborator al propagandei ruse, consilier în Ministerul Educației

Un colaborator al publicației Sputnik, principalul canal prin intermediul căruia se difuzează mesajele propagandei ruse în România, a devenit consilier al unui secretar de stat din Ministerul Educației, în octombrie 2020.

Să nu uităm faptul că Rusia a fost declarată „stat inamic” în cea mai recentă Strategie Națională de Apărare a României. Astfel de situații, în care susținători ai intereselor unor state ostile ajung să ocupe funcții publice, pot deveni extrem de periculoase pentru interesul național și, în cele din urmă, chiar pentru securitatea națională a țării.

Este vorba de Alexandru Mîță, profesor și inspector școlar în județul Vaslui. Mîță este președinte al unei asociații care militează intens pentru promovarea intereselor Rusiei și, în 2016, a înaintat Parlamentului European o notă de protest referitoare la o rezoluţie a Legislativului Uniunii Europene contra presei ruse, explică G4Media.

În 2017, Mîță declara, într-un interviu la Sputnik, că parteneriatul României cu SUA este „de tip colonialist”. Guvernul României i-a dat acum lui Mîță un post de consilier la un secretar de stat care se ocupă de fondurile europene.

Promovarea lui Alexandru Mîță (46 de ani), inspector școlar în domeniul limbilor moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a avut loc în luna octombrie și a fost decisă de secretarul de stat Mihaela Popa, cea care l-a adus drept consilier în cadrul cabinetului său din Ministerul Educației. Popa a fost numită cu puțin timp înainte, în septembrie, fiind responsabilă cu atragerea fondurilor europene.

Alexandru Mîță a declarat, pentru G4Media, că este loial 100% statului român și că nu a fost contactat niciodată de vreun serviciu secret al unui stat străin.

Trecutul lui Mîță arată că acesta este un susținător constant al intereselor rusești și al promovării intensificării relațiilor dintre București și Moscova. În această calitate, el este membru fondator al Asociaţiei de Cooperare Strategică, Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională cu Rusia şi Spaţiul Slav, organizației înființată în 2013, în Vaslui, care edita, la un moment dat, o publicație online numită „Glasul”.

La scurt timp după dezvăluirea celor de la G4Media, din 15 decembrie, Alexandru Mîță a fost dat afară din Ministerul Educației.

Sursă foto: hotnews.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, decorat cu Legiunea de Merit de SUA

Wed Dec 16 , 2020
Ministrul apărării și premierul interimar, Nicolae Ciucă, a fost decorat, marţi (15.12.2020), cu Legiunea de Merit pentru activitatea de şef al Statului Major al Apărării, în cadrul unei cermonii care a avut loc la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii. La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis şi ambasadorul Statelor […]