Civilii ucraineni pot trage asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi

Civilii din Ucraina pot să deschidă focul asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi care a intrat în vigoare în această săptămână, relatează media ucrainene, citate de Agerpres.

Conform noii legi, care a intrat în vigoare luni, străinii şi apatrizii care trăiesc legal în ţară pot de asemenea să obţină arme şi să le folosească împotriva soldaţilor ruşi care iau parte la atacul în desfăşurare asupra Ucrainei.

Furnizarea de arme va fi reglementată de Ministerul de Interne.

Orice armă şi orice surplus de muniţie furnizate vor trebuie returnate în cel mult zece zile după încheierea legii marţiale aflate în prezent în vigoare.

Arme de asalt şi muniţie au fost oferite la întâmplare încă din primele zile ale războiului, în special la Kiev.

Ca urmare, au izbucnit schimburi de focuri, care au fost oprite numai după introducerea unei interdicţii de circulaţie stricte.

Kremlinul a criticat noua lege din Ucraina.

Dacă cineva cu o armă în mână atacă un soldat rus, atunci devine la rândul său o ţintă“, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Sursă foto: The Guardian

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vladimir Putin dorește să desfăşoare trupe militare la frontiera de vest a Rusiei

Fri Mar 11 , 2022
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut vineri ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu să-i propună redesfăşurări militare la frontiera de vest a Rusiei, ca răspuns desfăşurărilor NATO în Europa de Est, relatează adevărul.ro, citând AFP. ”În ceea ce priveşte consolidarea frontierelor noastre occidentale, din cauza acţiunilor adoptate de către statele […]