Cinste și onoare Forțelor Terestre ale Armatei Române!

An de an, la 23 aprilie, ne înclinăm în fața celor care fac parte din Forțele Terestre ale Armatei.

Forţele Terestre ale Armatei îl au ca patron spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un simbol de vitejie în tradiţia creştină.

Bazele moderne ale Forţelor Terestre datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a Revoluţiei de la 1848, a întemeierii statului român modern prin Unirea de la 1859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Alexandru Ioan Cuza, principalele arme şi specialităţi componente existând încă din anii 1859-1860.

În prezent, Forţele Terestre reprezintă o componentă importantă a securităţii României, având capacitatea de a acţiona în toată gama operaţiunilor militare.

Anul acesta, în contextul epidemiologic actual şi în urma decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, militarii români participă la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Sursă foto: youtube.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Serviciile de informații belgiene – coronavirus și acțiunile de dezinformare ale extremiștilor

Thu Apr 23 , 2020
Scriam cu două zile în urma despre avertizările lansate de unul dintre serviciile secrete britanice (GCHQ), referitor la infracțiunile din spațiul cibernetic, pe fondul pandemiei de COVID-19. Acum este rândul structurilor de intelligence belgiene, care au declasificat un raport, ce afirmă că grupuri de extremă dreapta și extremă stânga de […]