Cine este cumpărătorul misterios al componentelor Carl-Gustaf?

Compania suedeză de apărare Saab a anunțat vânzarea de componente pentru pușca fără recul Carl-Gustaf unui client anonim.

Potrivit unui comunicat de presă al Saab, valoarea totală a comenzii este de 65,2 milioane USD, iar livrările vor avea loc în perioada 2022 și 2023.

Sursă: YouTube / Saab

Reprezentanții companiei au declarat printr-un comunicat că, informații suplimentare despre client nu vor fi anunțate.

Continuăm să sprijinim și să consolidăm capacitățile de apărare ale clienților noștri cu soluțiile noastre de luptă. Această comandă este o dovadă în plus că soluțiile noastre îndeplinesc cerințele clienților noștri”, spune Görgen Johansson, șeful departamentului de afaceri Dynamics a Saab.

Sistemul de arme Carl-Gustaf este conceput pentru a oferi trupelor avantaj tactic în orice scenariu de luptă, inclusiv neutralizarea tancurilor blindate, trupele inamice ori eliminarea obstacolelor.

Carl-Gustaf este o armă ușoară, cu costuri reduse, care utilizează o gamă largă de muniții, ceea ce o face extrem de flexibilă și potrivită pentru o mare varietate de roluri.

Unii experți militari au spus că Ucraina sau Turcia ar putea fi un posibil cumpărător.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Spania desfășoară rachete sol-aer în Letonia, pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Mon May 30 , 2022
Spania trimite o baterie de rachete sol-aer și aproximativ 100 de militari la misiunea de prezență avansată a NATO din Letonia, alăturându-se celor aproximativ 500 de compatrioți deja prezenți în statul baltic, a informat sâmbătă El Pais . Ministerul spaniol al apărării „planifică să desfășoare în Letonia o baterie de […]