CIA lansează un avertisment pentru foștii săi ofițeri

Agenția Centrală de Informații (CIA) a comunicat ofițerilor în rezervă să se abțină de la a lucra în mod direct sau indirect pentru guverne străine. Acest lucru a fost comunicat într-o notă care, potrivit The New York Times, a fost redactată în urmă cu câteva luni, dar a fost transmisă săptămâna aceasta de Sheetal Patel, directorul adjunct pentru contrainformații din cadrul CIA.

În notă, Patel scrie că agenția a observat o „tendință dăunătoare” a foștilor angajați ai CIA de a lucra pentru „guverne străine”, al căror scop este „să își dezvolte capacitățile de spionaj”. Ea adaugă că fostul personal al CIA care este angajat de guverne străine „fie direct, fie indirect” poate submina misiunea CIA și „poate genera beneficii […] pentru adversarii străini”.

În nota sa, Patel îndeamnă, de asemenea, personalul pensionat al CIA să-și limiteze participarea în mass-media, inclusiv în emisiuni de televiziune, conferințe, podcast-uri și activități pe platformele de socializare.

Activitatea mass-media a fostului personal al CIA întruchipează „riscul de divulgare neintenționată a informațiilor clasificate sau confirmarea informațiilor clasificate de către adversarii noștri”, scrie Patel. Acest risc „crește cu fiecare expunere în afara canalelor guvernamentale stabilite din SUA”, conchide oficialul.

Ziarul american a precizat că a contactat-o ​​pe purtătoarea de cuvânt a CIA, Nicole de Haay, care a respins afirmația potrivit căreia nota lui Patel era neobișnuită în vreun fel. CIA „reiterează în mod obișnuit îndrumări pe zona contrainformațiilor actualilor și foștilor ofițeri ai CIA deopotrivă”, a spus de Haay.

Sursă foto: usc.edu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Deschiderea ambasadei israeliene în Emiratele Arabe Unite

Thu Jan 28 , 2021
Ambasada Israelului la Abu Dhabi a fost deschisă oficial duminică (24.01.2021), a anunţat Israelul, la patru luni după semnarea unui acord de normalizare a relaţiilor dintre statul evreu şi monarhia araba din Golf, informează France24. În acelaşi timp, au fost semnate acorduri comerciale între cele două state, în domeniile agro-alimentar, […]