Chile își va închide ambasada din România din cauza necesității de economii în contextul pandemiei

Guvernul chilian a decis închiderea a cinci ambasade, respectiv pe cele din România, Grecia, Danemarca, Algeria și Siria, motivând că astfel va face economii cuprinse între 3 și 4 miliarde de pesos chilieni (între 3,4 și 4,6 milioane de euro) anual, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie ziarul El Litoral, citat de HotNews.

Ziarul chilian a informat că ministerul de externe a transmis ambasadorilor din cele cinci țări, vinerea trecută (05.06.2020), că ar trebui să înceapă pregătirile pentru a închide misiunile diplomatice pe care le conduc, până la sfârșitul anului.

Ministrul de externe, Teodor Ribera, a cerut acum un an o evaluare internă, în vederea modernizării politicii externe a statului Chile și promovării misiunilor diplomatice în acele locuri unde națiunea sud-americană are cele mai mari interese.

Cu toate acestea, surse guvernamentale consultate de ziarul menționat au recunoscut că schimbarea a fost accelerată de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

Chile, cu 134.150 de cazuri și 1.637 de decese, este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19 din America Latină. Președintele Sebastian Pinera nu a declarat carantină națională, dar, în acest moment, aproape jumătate din populația chiliană este supusă carantinei în Regiunea Metropolitană Santiago și capitala Santiago.

Sursă foto: theculturetrip.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Liderul Armatei Naționale Libiene avertizează NATO cu privire la implicarea Turciei în războiul civil libian

Tue Jun 9 , 2020
Liderul Armatei Naționale Libiene (LNA), Khalifa Haftar, a emis luni (08.06.2020) o declarație cu privire la intervenția militară a Turciei, stat membru NATO, în treburile interne ale statului nord-african, scrie AMN News. „Astăzi și mai mult ca oricând, este sigur pentru toată lumea că Turcia, țară NATO, își folosește calitatea […]