Cetățean norvegian arestat la Oslo pentru spionaj industrial în favoarea Rusiei

1

Autoritățile de la Oslo au arestat sâmbătă (15.08.2020) un cetățean norvegian, după ce acesta s-ar fi întâlnit cu un ofițer de informații din Federația Rusă. Arestarea bărbatului a fost anunțată luni (17.08.2020) de Serviciul de Securitate al Poliției, agenția de contrainformații norvegiană, dar numele acestuia nu a fost făcut public, scrie IntelNews.

Un procuror al agenției, Line Nyvoll Nygaard, a declarat reporterilor că bărbatul a fost observat de către ofițerii de contrainformații în timp ce se întâlnea cu presupusul ofițer de informații rus la un restaurant. Se cunosc puține informații despre cetățeanul norvegian, dar potrivit lui Nygaard, ar avea „acces la informații care ar fi de interes pentru națiunile străine”.

Potrivit rapoartelor din presa norvegiană, ar fi vorba despre acțiuni de spionaj industrial. Se crede că bărbatul lucrează sau a lucrat pentru DNV GL, un furnizor major de consultanță tehnică și servicii pentru companiile din sectorul energetic din întreaga lume. Compania este, de asemenea, un jucător important în industria navală mondială, derulând activități de certificare/acreditare.

Guvernul va solicita pedeapsa maximă de 15 ani de închisoare, a spus procurorul. În prezent, bărbatul este în arest și va fi adus în fața judecătorilor în curând într-un proces care se preconizează că va avea loc cu ușile închise.

Sursă foto: unian.info

Redactia

One thought on “Cetățean norvegian arestat la Oslo pentru spionaj industrial în favoarea Rusiei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Misiunile militarilor români în Mali

Wed Aug 19 , 2020
Preşedintele Ibrahim Boubacar Keita şi-a anunţat demisia în direct la televiziune, în zorii zilei de miercuri (19.08.2020), în urma loviturii de stat militare de marţi. Militarii care au preluat puterea au anunţat în cursul nopţii că doresc să instituie „o tranziţie politică civilă” care să conducă la alegeri generale „într-un interval de […]