Cetățean libanez se declară vinovat în fața instanțelor americane pentru sprijinirea organizației teroriste Hezbollah

Un cetățean libanez, care a fost extrădat în SUA, și-a declarat vinovăția sub acuzația de conspirare la furnizare de componente și tehnologie de drone către organizația teroristă Hezbollah.

Conform unui comunicat de presă emis de Procuratura SUA din districtul Minnesota, Usama Hamade, în vârstă de 55 de ani, a achiziționat și exportat componente de urmărire a poziției aeronavelor, un motor cu reacție, motoare cu piston, binoclu de înregistrare, busole digitale, toate în favoarea organizației teroriste Hezbollah.

Potrivit rechizitoriului, Usama Hamade, care este și cetățean sud-african și deține afaceri la Johannesburg, a comandat piesele folosind dolari transferați în conturile companiei sale din Africa de Sud.

Fratele inculpatului, Issam Hamade, s-a declarat vinovat în luna martie pentru acuzații similare la instanța federală din Minnesota. Se pare că un al treilea cetățean libanez care a fost pus sub acuzare împreună cu frații Hamade rămâne în libertate.

Potrivit procurorilor, cei doi frați au achiziționat și exportat tehnologie sofisticată din 2009 până în 2013. Aceștia au fost arestați în Africa de Sud în februarie 2018 și ulterior extrădați în SUA. Procurorii au spus într-un rechizitoriu că cei doi „prezintă un pericol pentru SUA și pentru alte comunități din întreaga lume”.

Un martor guvernamental care a călătorit cu Hamade în Liban în 2010 a declarat că inculpatul i-a spus că atât el, cât și fratele erau membrii ai Hezbollah. De asemenea, Hamade a spus unui agent sub acoperire în timpul unei conversații pe Skype că ar fi mândru să fie plasat pe lista teroriștilor din SUA.

Sursă articol: israeldefense.co.il

Sursă foto: middleeastmonitor.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Suspect de genocid în Rwanda arestat lângă Paris după 26 de ani

Sat May 23 , 2020
Felicien Kabuga, unul dintre cei mai căutați suspecți ai genocidului din Rwanda, a fost arestat lângă Paris, a anunțat ministerul francez al justiției. Kabuga a fost reținut într-un raid în Asnieres-sur-Seine, unde locuia sub identitate falsă, scrie BBC. Tribunalul Penal Internațional pentru Rwanda l-a acuzat pe omul de 84 de […]