Ceremonie militară la încheierea misiunii Armatei României în Afganistan

Cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan va avea loc o ceremonie militară, ce va fi organizată miercuri, 21 iulie, începând cu ora 10.00, în Piața Arcul de Triumf din București, anunță MApN.

Vor defila pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an. Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații, se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

MApN mai precizează că pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe, iar formații de aeronave vor survola monumentul.

Militarii care participă la activitate au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu schemă completă, iar evenimentul se desfășoară cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursă foto: rador.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un elicopter Black Hawk american a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle din București

Thu Jul 15 , 2021
Un elicopter militar american a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle, pe carosabil. În timpul coborârii, a dărâmat doi stâlpi de iluminat de pe marginea drumului. Elicopterul a efectuat o aterizare forțată. Conform ministrului de Interne, este vorba despre o defecțiune tehnică. „În momentul sesizării defecțiunii tehnice, piloții […]