Celulă a grupării turce DHKP-C reținută de autoritățile elene

Serviciul grec de combatere a terorismului a efectuat raiduri la două locații din capitala Atena, la 19.03.2020, reținând 26 de membri ai grupului turc de militanți marxiști-leniniști Devrimci Halk Kurtuluș Partisi-Cephesi (DHKP-C).

Raidul a fost cea mai mare acțiune împotriva grupului înregistrat vreodată în afara Turciei până în prezent, ocazie cu care forțele de securitate au confiscat un arsenal substanțial de arme.

Armele confiscate au demonstrat intenția DHKP-C de a efectua atacuri teroriste pe teritoriul Turciei, în timp ce locația raidului indică o prezență notabilă a DHKP-C în Grecia și posibile legături cu grupurile militante anarhiste și de extremă stânga elene.

Ofițerii serviciului grec de combatere a terorismului au efectuat raiduri, ca parte a operațiunilor care vizează grupurile de militanți de extremă stânga, la o locație de pe strada Avlonos, din districtul Sepolia (Atena) și la sediul Comitetului de solidaritate pentru deținuți politici din Turcia și Kurdistan (organizație care luptă pentru drepturile kurzilor).

Un număr de 17 suspecți din grupul marxist-leninist DHKP-C au fost reținuți la sediul comitetului, iar alți 9 la locația din Sepolia, unde a mai fost descoperit și un tunel subteran cu o lungime de 20 de metri, ce era folosit drept depozit de arme. Au fost găsite la locația respectivă lansatoare de rachete, puști de asalt din seria AK, pistoale, grenade și muniția aferentă.

Poliția greacă a declarat că militanții intenționau să transfere armele în Turcia, pe Marea Egee, cu barca, pentru a efectua atacuri de pe teritoriul turc.

Sursă articol: janes.com

Sursă foto: middleeasteye.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Hezbollah: lupta cu pandemia mai grea decât războiul din 2006 cu Israel

Mon Mar 30 , 2020
Conform Bulgarian Military, Hassan Nasrallah, secretarul general al grupării teroriste libaneze Hezbollah, a susținut un discurs cu privire la pandemia de coronavirus pe care o consideră mai gravă decât conflictele armate. Nasrallah a menționat că lupta împotriva coronavirusului este chiar mai grea decât războiul din 2006 împotriva Israelului. De asemenea, […]