Carina Ţurcan – acuzată oficial de spionaj în Rusia – a fost eliberată din închisoare

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a acuzat-o de spionaj pe Carina Ţurcan, membru al Consiliului de Administraţie al companiei semi-publice de electricitate Inter-RAO, arestată în 15 iunie.

„Prima instanță de apel a confirmat plângerea noastră cu privire la prelungirea arestării lui Țurcan. Ea a fost deja eliberată din centrul de arestare preventivă”, a spus avocatul, potrivit deschide.md.

“Clientului meu figurează ca acuzat” , a subliniat avocatul Ţuprik, adăugând că Ţurcan se declară nevinovată şi nu înţelege de ce este acuzată.

“Ea consideră că dosarul penal este o încercare de a o înlătura din funcţie, ca urmare a faptului că este principială şi incoruptibilă”, a mai declarat avocatul.

Surse ale Ria Novosti au declarat anterior că Ţurcan ar fi putut transmite unor servicii de informaţii străine date referitoare la proiectul centralei nucleare turce de la Akkuyu, la care participă şi partea rusă. Presa a scris anterior că femeia ar fi făcut spionaj în favoarea României.

Carina Țurcan a fost reținută de ofițeri ai FSB și arestată în iunie 2018 sub acuzația de spionaj (articolul 276 din Codul penal al Federației Ruse). Ea este acuzată de faptul că în august 2004 a devenit agent al serviciilor speciale din Republica Moldova, transmițîndu-le informații despre companiile energetice rusești. Țurcan neagă orice învinuire și numește acest dosar penal o modalitate de a o înlătura din funcție.

Sursă articol: romania-actualitati.ro

Sursă foto: newsmaker.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Proiectul germano-danez de apărare anti-drone

Thu Feb 20 , 2020
Compania germană Hensoldt lucrează cu compania daneză MyDefence la un sistem de apărare împotriva dronelor pentru un client din Asia de Sud-Est. Acest sistem este format dintr-un radar Hensoldt Spexer 360 și MyDefence Watchdog 200, un detector de undele radio direcționale de tip rețea și unul de comandă și control. […]