Breșă de securitate la o companie din domeniul recunoașterii faciale

O companie controversată de recunoaștere facială și-a informat clienții, la 28.02.2020, că există o breșă de securitate în propriul sistem și întreaga listă de clienți a fost furată.

Clearview AI și-a câștigat notorietatea în ianuarie, când New York Times scria că firma americană a extras peste 3 miliarde de fișiere de tip foto din platforme social media, pentru a le introduce în propria bază de date.

Această acțiune de la începutul anului transformă compania într-o resursă extrem de utilă pentru clienții săi din zona guvernamentală. Surse afirmă că baza de date a FBI conține numai 600 de milioane de imagini, comparativ cu cele 3 miliarde colectate de Clearview AI.

Ca aurmare a breșei din sistemul informatic clienții au fost expuși, iar, pe lângă numele lor, hackerii au acum acces la date cu privire la numărul de conturi pentru fiecare client, configurarea acestora și numărul de căutări efectuate.

Compania a declarat că propriile servere, sisteme și rețele nu au fost compromise.

Într-o declarație transmisă publicației „The Daily Beast”, avocatul companiei, Tor Ekeland, a afirmat că securitatea este prioritatea principală a firmei. „Din păcate, compromiterea de date face parte din viața secolului XXI. Niciodată serverele noastre nu au fost accesate. Am identificat problema și continuăm să lucrăm pentru a ne consolida securitatea ”, a adăugat acesta.

Clearview AI se confruntă cu presiuni din partea activiștilor care militează pentru păstrarea confidențialității în mediul virtual, dar și cu cele ale companiilor din social media.

Cei din urmă au cerut companiei să înceteze să mai colecteze date prin proceduri de „scraping”, deoarece încalcă politicile de confidențialitate. Cu toate acestea, Clearview susține că are dreptul de a face acest lucru prin Primul Amendament din Consituția SUA, care permite colectarea fotografiilor care sunt publice.

Sursă articol: infosecurity-magazine.com

Sursă foto: becominghuman.ai

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Primăvara pe Facebook - SIE

Sat Feb 29 , 2020
Seria „Primăvara pe Facebook”, despre cum instituțiile de forță ale statului interacționează cu populația pe Facebook, continuă. Am decis să aruncăm o privire și asupra uneia dintre cele mai închise instituții din domeniu, și anume SIE. Din motive lesne de înțeles, Serviciul de Informații Externe este, poate, autoritatea cea mai […]