BORDER SECURITY CONFERENCE 2020

Mâine își va deschide porțile la Roma cea de-a 13-a ediție a Conferinței anuale ”Border Security Conference”, evenimentul întinzându-se pe durata a 3 zile, între 11 și 13 februarie.

 Conferința este organizată ca în fiecare an de grupul britanic SMI, manifestarea urmând să aducă la un loc specialiști de nivel înalt din domeniul militar, guvernamental, al securității frontierelor și a securității naționale. Conform organizatorilor, conferința reprezintă o oportunitate excelentă de a intra în contact cu jucători importanți din industria de apărare și de a obține cunoaștere de la cele mai importante figuri din domeniu.

Conferința își propune să abordeze subiectul migrației în zona Mediteranei și a criminalității transfrontaliere, însă va ataca și subiecte devenite mai recent prioritare pe agenda publică – întoarcerea luptătorilor ISIS străini în țările lor de origine.

Printre organismele internaționale ce vor fi reprezentate la Roma se numără Interpol, euLISA, Airpol, existând așteptări ca la conferință să se discute și subiecte convergente cu politica europeană de apărare -PESCO, în special în contextul recentului anunț legat de proiectul unei noi corvete, ce va fi construită de joint venture-ul Fincantieri și Naval Group.

Temele anunțate de organizatori sunt:

  • Sisteme automate de trecere a frontierei și tehnologii conexe (AI etc.);
  • Mitigarea efectelor crizei migranților în Europa /Protecția granițelor externe ale UE;
  • Cooperare internațională, cooperarea informațională și cooperarea tranfrontalieră pentru combaterea amenințărilor externe;
  • Sisteme de management ale securității în industria aeronautică;
  • Pro vs contra utilizării sistemelor biometrice la punctele de control de graniță;
  • Prevenirea utilizării documentelor false.

Sursă foto: smi-online.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Criza haitiană și „fantomele trecutului”

Mon Feb 10 , 2020
De câteva săptămâni, Haiti se luptă cu o nouă criză politică, care își are rădăcinile într-o problemă mai veche. De data aceasta, declanșatorul a fost creșterea prețurilor la combustibil. Dar manifestanții care au umplut străzile săptămâni întregi denunță în principal corupția care a caracterizat mandatul președintelui Jovenel Moise. Protestatarii îi […]