Bombardiere strategice ruse – misiune de 12 ore deasupra mărilor nordice

Două bombardiere strategice Tu-160 ale forțelor aeriene ruse au desfășurat o misiune de peste 12 ore în apele neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei și Marea Nordului, fiind atent monitorizate de aeronavele forțelor aeriene britanice și norvegiene de-a lungul anumitor zone, a declarat miercuri (14.10.2020) Ministerul Apărării din Rusia, informează TASS.

„Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor programat în spațiul aerian peste apele neutre din Barents, Norvegia și Marea Nordului. Zborul a durat 12 ore”, a declarat ministerul apărării.

Potrivit ministerului, avioanele de vânătoare MiG-31 ale forțelor navale ruse au însoțit bombardierele de-a lungul anumitor secțiuni ale rutei lor, fiind îndeaproape monitorizate de Eurofighter Typhoon ale forțelor aeriene din Marea Britanie și F-16 ale aviației militare norvegiene.

Ministerul apărării de la Moscova a subliniat că echipajele cu rază lungă de acțiune circulă în misiuni regulate în spațiul aerian internațional peste Arctica, Pacific și Atlanticul de Nord, precum și peste Marea Neagră și Baltică.

Sursă foto: aviationvoice.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exerciţiu de evaluare a unui sistem de rachete HAWK la Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”

Fri Oct 16 , 2020
În perioada 05-09.10.2020, Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a desfășurat exercițiul de evaluare a unei baterii HAWK, se arată într-o postare pe Facebook a MApN. În cadrul exercitiului au fost evaluate capabilitățile din domeniile operații, logistică și protecția forței ale structurii HAWK, în toate fazele unei operații de […]