Bombardier chinez interceptat de aviația japoneză

Avioanele militare japoneze au interceptat un bombardier strategic chinez H-6K care zbura prin spațiul aerian internațional între insulele japoneze Okinawa și Miyako în Marea Chinei de Est, a declarat ministerul apărării din Japonia într-un comunicat, citat de Defence Blog.

Conform unui mesaj postat pe contul de Twitter al ministerului japonez al apărării, spațiul aerian japonez nu a fost încălcat.

Bombardierul chinez H-6K este conceput pentru atacuri de lungă durată și la mare distanță, fiind considerat un bombardier strategic. Este capabil să atace grupurile de luptă și ținte prioritare din Asia, având, de asemenea, capacitate de atac nuclear.

În timp ce modelele anterioare aveau o capacitate limitată de atac cu rachete, H-6K poate transporta până la șase rachete de croazieră YJ-12, YJ6 și YJ-7. O singură formațiune de 18 avioane H-6K complet încărcate cu YJ-12 poate ataca navele inamice cu peste 100 de rachete supersonice.

Sursă foto: offiziere.ch

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MAZE: Ransomware și spionaj cibernetic

Mon Jun 29 , 2020
În această săptămână, Daniel ne povestește despre modul de operare al grupării de hackeri Maze și implicațiile acțiunilor acestora pentru domeniul securității statale. Ultimii ani au adus mișcări interesante în spațiul cibernetic. În acest context, putem observa o intensificare a fenomenului ransomware. Acest vector de atac constă în infectarea victimei […]