Boeing a terminat construcția elicopterelor Apache pentru Qatar

Boeing a finalizat producția tuturor celor 24 de elicoptere de atac AH-64E Apache Guardian pentru Qatar, a precizat producătorul pentru Janes, la 16.06.2020.

Finalizarea producției de la complexul Mesa, din Arizona, a avut loc la aproximativ 15 luni după ce primul elicopter a fost înmânat oficial către Forțele Aeriene ale Emiratului Qatar (QEAF) în martie 2019. Cu toate că testarea zborurilor a ajuns la final, Boeing nu a precizat dacă toate elicopterele au fost expediate în Qatar.

Așa cum s-a menționat în avizele de aprobare și în notificările din contract, pachetul destinat QEAF pentru elicoptere sale include rachete sol-aer Lockheed Martin AGM-114R Hellfire, rachete Hydra de 70 mm (include și kit-uri furnizate de BAE Systems pentru a converti astfel de rachete în muniție ghidată cu laser) și rachete FIM-92H Stinger.

Deși nu a fost confirmat de Boeing, cronologia anterioară a evenimentelor sugerează că elicopterele ce vor fi furnizate forțelor armate din Qatar ar putea fi primele care sunt configurate la versiunea 6 a modelului, explică Janes.

Sursă foto: defence-blog.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța nemulțumită de comportamentul Turciei ca aliat în cadrul NATO

Thu Jun 18 , 2020
NATO nu trebuie să-și îngroape capul în nisip în ceea ce privește comportamentul recent al Turciei față de aliații săi, a declarat miercuri (17.06.2020) un oficial francez al ministerului apărării, care a acuzat marina turcă că a hărțuit un vas de război francez în timpul unei misiuni NATO, scrie Reuters. […]