Boeing a terminat construcția elicopterelor Apache pentru Qatar

Boeing a finalizat producția tuturor celor 24 de elicoptere de atac AH-64E Apache Guardian pentru Qatar, a precizat producătorul pentru Janes, la 16.06.2020.

Finalizarea producției de la complexul Mesa, din Arizona, a avut loc la aproximativ 15 luni după ce primul elicopter a fost înmânat oficial către Forțele Aeriene ale Emiratului Qatar (QEAF) în martie 2019. Cu toate că testarea zborurilor a ajuns la final, Boeing nu a precizat dacă toate elicopterele au fost expediate în Qatar.

Așa cum s-a menționat în avizele de aprobare și în notificările din contract, pachetul destinat QEAF pentru elicoptere sale include rachete sol-aer Lockheed Martin AGM-114R Hellfire, rachete Hydra de 70 mm (include și kit-uri furnizate de BAE Systems pentru a converti astfel de rachete în muniție ghidată cu laser) și rachete FIM-92H Stinger.

Deși nu a fost confirmat de Boeing, cronologia anterioară a evenimentelor sugerează că elicopterele ce vor fi furnizate forțelor armate din Qatar ar putea fi primele care sunt configurate la versiunea 6 a modelului, explică Janes.

Sursă foto: defence-blog.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța nemulțumită de comportamentul Turciei ca aliat în cadrul NATO

Thu Jun 18 , 2020
NATO nu trebuie să-și îngroape capul în nisip în ceea ce privește comportamentul recent al Turciei față de aliații săi, a declarat miercuri (17.06.2020) un oficial francez al ministerului apărării, care a acuzat marina turcă că a hărțuit un vas de război francez în timpul unei misiuni NATO, scrie Reuters. […]