Baze militare subterane cu rachete strategice ale Iranului

Pe fondul tensiunilor crescânde între Iran și SUA, Gărzile Revoluționare (IRGC) au dezvăluit o bază subterană de rachete pe coasta Golfului Persic. Locația exactă, însă, nu a fost dezvăluită, informează Israel Defense.

„Baza este una dintre numeroasele astfel de locații care găzduiesc rachete strategice ale marinei”, a declarat comandatul IRGC, Hossein Salami.

„Aceste rachete au rază de acțiune de sute de kilometri, se bucură de o precizie și de putere distructivă uriașă și pot depăși echipamentele de război electronic ale inamicului”, a mai spus Salami.

Reuters, care a raportat știrea, a menționat că anul trecut IRGC a precizat că Iranul a înființat „orașe rachetă” subterane de-a lungul coastei Golfului, avertizând cu un „coșmar” pentru dușmanii statului.

Între timp, în urma revoltelor de la Washington și a asaltului de la Capitoliu, președintele iranian Hassan Rouhani a precizat că „Ceea ce s-a întâmplat în SUA arată cât de fragilă este democrația occidentală”. El l-a numit pe Trump „o persoană bolnavă” și a spus că acesta a afectat prestigiul SUA și relațiile sale cu întreaga lume.

Sursă foto: thesun.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tehnologia cuantică – viitorul criptării comunicațiilor. Studiu avansat al cercetătorilor chinezi

Mon Jan 11 , 2021
Oamenii de știință chinezi au înființat prima rețea de comunicații cuantice integrată din lume, combinând peste 700 de fibre optice la sol cu ​​două legături sol-satelit. Acest lucru pentru a realiza o distribuție cuantică pe o distanță totală de 4.600 de kilometri pentru utilizatorii din întreaga țară. Echipa, condusă de […]