Bărbat împușcat după ce a încercat să intre cu mașina în sediul central al CIA

Un bărbat care a încercat să intre luni cu maşina în curtea sediului CIA din Langley, Virgina, a fost împuşcat de agenţii FBI după o confruntare de o oră, transmite nbcnews.com, citat de Hotnews.

Doi oficiali ai forţelor de ordine au spus că bărbatul a încercat să pătrundă în unitatea CIA fără a avea dreptul, în jurul orei locale 18:00, şi a fost oprit de gărzile înarmate de la porţi.

Ofiţerii de securitate ai CIA au negociat cu bărbatul şi, după ce el a refuzat în mod repetat să plece, au decis să îmăingă mașina din drumul de acces. La scurt timp, el a ieşit din autoturism şi a arătat că are asupra sa o armă, fiind împuşcat de agenţii FBI.

Unul dintre oficiali a precizat că persoana a amenințat că ar avea asupra sa explozibil, dar acest lucru nu a fost confirmat încă.

Potrivit autorităţilor, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită a mai încercat în trecut să intre în campusul CIA. El a fost transportat la un spital din zonă. Nu este cunoscută gravitatea rănilor.

„FBI ia în serios toate incidentele armate care implică agenţii noştri sau membri ai grupurilor operative. Procesul de evaluare este meticulos şi obiectiv şi este realizat pe cât de rapid posibil având în vedere circumstanţele”, a transmis biroul într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al CIA a spus anterior că agenţii au rezolvat „o situaţie de securitate chiar în afara perimetrului securizat al cartierului general al CIA”.

Securitatea la sediul CIA este tratată cu seriozitate după ce, în 1993, un cetăţean pakistanez a ucis doi angajaţi CIA şi a rănit alţi trei în timp ce aşteptau la semaforul din apropierea intrării principale. Mir Aimal Kansi, a fugit de la locul faptei şi a fost căutat patru zile înainte de a fi arestat, readus în SUA, judecat şi condamnat. El a fost executat în 2002

Sursă foto: news.yahoo.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

A început DACIA 21 LIVEX – cel mai mare exercițiu militar desfășurat în România de la declanșarea pandemiei

Wed May 5 , 2021
Aproximativ 15.000 de militari, dintre care 10.000 români și 5.000 din 17 națiuni aliate și partenere vor participa, începând de marți (04.05.2021) și până la jumătatea lunii iunie, în 16 poligoane și alte facilități militare din România, în cadrul celei mai complexe activități de instruire de la declanșarea pandemiei COVID-19, […]