Ayatollahul Khamenei: moartea lui George Floyd arată adevărata față a guvernului american

Liderul iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri (04.06.2020) că uciderea afro-americanului George Floyd de către polițistul din Minneapolis ne arată adevărata față a SUA.

„Infracțiunea comisă împotriva acestui bărbat negru este același lucru pe care guvernul american l-a făcut împotriva întregii lumi”, a spus Ayatollahul Khamenei într-un discurs televizat, citat de Reuters. „Aceasta este adevărata natură și adevăratul caracter al guvernului Statelor Unite care este expus astăzi”.

Orașele americane au fost împânzite de demonstrații, unele dintre ele violente, de când George Floyd a murit după ce a fost imobilizat la pământ de un polițist din Minneapolis. Ulterior polițistul a fost acuzat și va fi judecat pentru crimă.

„În relația cu oamenii săi, guvernul SUA s-a comportat în cea mai proastă manieră. Oamenii Statelor Unite au toate drepturile să se simtă stânjeniți și rușinați de guvernul lor”, a mai spus liderul de la Teheran.

Discursul lui Khamenei vine într-un moment de tensiune intensă în mai vechiul conflict dintre Teheran și Washington. Relațiile s-au agravat de la decizia președintelui american Donald Trump, în 2018, de a renunța la un acord între Iran și puterile mondiale care restricționează programul nuclear al Iranului în schimbul ridicării sancțiunilor.

Presa de stat din Iran a oferit o acoperire largă a protestelor din SUA. Unii iranieni au criticat pe rețelele de socializare instituția clericală a Iranului pentru duble standarde în acuzațiile aduse Washingtonului privind manifestanții.

Mii de oameni au fost arestați și sute au fost uciși în noiembrie, când iranienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la carburanți, despre care se crede că este cea mai gravă tulburare socială cu manifestări publice din Iran de la revoluția din 1979.

Sursă foto: cbsnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata britanică a înființat prima unitate dedicată operațiilor informaționale, cibernetice și războiului neconvențional

Fri Jun 5 , 2020
Primul regiment al armatei Marii Britanii dedicat spațiului cibernetic a fost oficial înființat, ca parte a acțiunii ministerului apărării de a moderniza forțele militare. Obiectivul principal este acela de a consolida capabilitățile de răspuns la amenințărilor digitale aflate într-o permanentă creștere. Crearea unității – Regimentul 13 Transmisiuni, face parte dintr-un […]