Avion rusesc Su-27 prăbușit în Marea Neagră

Un avion de luptă rusesc Su-27 „Flanker” s-a prăbușit miercuri seară (25.03.2020) în Marea Neagră, lângă Feodosiya, regiunea Crimeea, potrivit unor declarații ale ministerului apărării de la Moscova.

Se presupune că avionul derula un zbor de rutină atunci când s-a produs accidentul pe fondul unor condiții meteorologice nefavorabile.

„În jurul orei 20:10, ora locală a Moscovei, pe 25.03.2020, un avion de luptă Su-27, care zbura într-o misiune programtă peste Marea Neagră, la o distanță de aproximativ 50 de km de orașul Feodosyia, a dispărut de pe ecranele radarului. În zonă a fost detectat un semnal radio de urgență”, se arată în comunicatul ministerului, citat de TASS.

Soarta pilotului este în prezent necunoscută. Russia Today a precizat că armata a detectat un semnal din baliza de urgență a pilotului.

A fost inițiată o operațiune de căutare și salvare a pilotului, formată dintr-un avion An-26, un elicopter Mi-8, o fregată și mai multe nave civile.

„Căutarea pilotului în zonă este dificilă din cauza condițiilor meteo”, se mai menționează în comunicat.

Sursă foto: airforcetimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

30 de ani de SRI

Fri Mar 27 , 2020
Joi (26.03.2020), s-au împlinit 30 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații, dată la care, de regulă, aveau loc declarații de presă susținute de directorul SRI și președintele României în care cei doi aduceau în atenția publicului bilanțul activității instituției. Dar în actualul context în care pandemia face […]