Avion militar al Turciei prăbușit în timpul unei misiuni de recunoaștere

Un avion militar care desfășura misiuni de supraveghere și recunoaștere s-a prăbușit miercuri (15.07.2020) într-o zonă muntoasă din estul Turciei, a informat joi presa locală, citată de The News International.

Avionul s-a prăbușit în Munții Artos, un vulcan latent din provincia Van, a declarat ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, informrază agenția de știri Anadolu.

Comunicarea cu aeronava, în care se aflau doi piloți și cinci ofițeri din cadrul personalului tehnic, s-a pierdut în jurul orei 22:45, iar avionul s-a prăbușit la o altitudine de circa 2.200 de metri.

Ministrul Suleyman Soylu s-a deplasat ulterior la locul accidentului, conform imaginilor postate de acesta pe contul său de Twitter.

Potrivit Anadolu, aeronava se află îm timpul unei misiuni de recunoaștere și supraveghere în provinciile Van și Hakkari, populate majoritar cu etnici kurzi.

Provincia Hakkari se învecinează cu Irakul și a fost terenul a numeroase confruntări între forțele turce și militanții kurzi de-a lungul ultimului deceniu.

Sursă foto: fighterjetsworld.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Primele parașutări din acest an ale cercetașilor clujeni

Fri Jul 17 , 2020
Militarii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” au executat primele exerciţii de paraşutare din acest an pe aerodromul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, din Câmpia Turzii, au anunțat vineri (17.07.2020) Forțele Terestre Române într-un comunicat. Cercetaşii clujeni au efectuat paraşutări din aeronava C-27 J Spartan de la înălţimi de peste 2000 […]