Avion de vânătoare american prăbușit în Marea Filipinelor. Piloții sunt în siguranță

Un avion de vânătoare Super Hornet F/A-18F al forțelor aeriene ale SUA, care operează pe portavionul USS Theodore Roosevelt (CVN-71), s-a prăbușit în Marea Filipinelor în timpul unei misiuni de antrenament de rutină, la 18.06.2020.

Cei doi piloți au fost catapultați în siguranță și au fost recuperați rapid de un elicopter MH-60S, alocat la Escadrila de licoptere de luptă pe mare 8 (HSC), de la bordul USS Theodore Roosevelt (CVN 71).

Incidentul s-a produs în condițiile în care F/A-18F Super Hornet desfășura operațiuni de zbor de rutină, fiind în prezent cercetate condițiile în care s-a petrecut evenimentul. Ambii piloți au fost evaluați de echipa medicală de la bordul Theodore Roosevelt și sunt în stare bună.

Luna trecută, USS Theodore Roosevelt s-a întors pe mare, după ce mai bine de două luni operarea portavionului a fost suspendată, în urma izbucnirii unui focar de coronavirus, cu peste 1.000 de militari infectați cu COVID-19, a precizat marți (16.06.2020), Marina SUA.

Sursă foto: kitapsun.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Noi imagini cu aeronavele de luptă ruse desfășurate în Libia

Fri Jun 19 , 2020
Contractorii ruși privați continuă să-și consolideze prezența cu avioane de vânătoare în Libia, ridicând îngrijorarea cu privire la impactul securității pe termen lung și pe termen scurt cu privire la abilitățile și profesionalismul piloților de a opera aeronavele, informează Air Force Magazine. Comandamentul Africii al SUA (AFRICOM) a lansat joi […]