Avion de luptă bulgar prăbușit în Marea Neagră

Un avion de luptă MiG-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră în timpul exercițiilor militare „Shabla 21”, anunță presa bulgară, citată de Hotnews, precizând că pilotul nu a fost găsit deocamdată.

În mare a fost găsită, în jurul orei 10:00, vesta de salvare a pilotului, potrivit BNT. Căutările continuă, fiind implicate Marina, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră, potrivit Novinite.

Ministrul apărării, Georgi Panayotov, și premierul interimar, Stefan Yanev, au plecat miercuri dimineață (09.06.2021) spre locul incidentului. „La operațiunea de căutare și salvare a pilotului participă tot ce avem. Nu avem niciun semn de la el, a dispărut brusc de pe radar”, a declarat ministrul apărării.

„Sunt două fregate în zona accidentului, […] la bord are un dispozitiv de măsurare a adâncimilor și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost localizat încă. Elicoptere ale Forțelor Aeriene și ale Marinei, plus o dronă, sunt implicate”, a adăugat acesta.

Sursă foto: seenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

OUG pentru acordarea indemnizaţiei de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război

Thu Jun 10 , 2021
Guvernul României a adoptat, în ședința de miercuri (09.06.2021) o ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, se arată într-un comunicat al MApN. Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, […]