Avioane de spionaj au survolat zona de frontieră a Federației Ruse

Peste 30 de avioane străine au efectuat acțiuni de recunoaștere aeriană în apropierea frontierelor ruse în cursul săptămânii trecute, potrivit unui infografic publicat luni (22.06.2020) în ziarul ministerului rus al apărării, Krasnaya Zvezda, scrie TASS.

„Treizeci și trei de avioane de spionaj ale unor state străine au condus acțiuni de recunoașterea aeriană de-a lungul granițelor Federației Ruse și au fost urmărite de radarele Rusiei”, se arată în infografic. De asemenea, cinci drone au zburat aproape de granițele rusești, potrivit aceleiași surse.

Avioanele de luptă ruse din forțele de apărare aeriană de alertă cu reacție rapidă au fost desfășurate de două ori pentru a intercepta aeronavele străine. Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat ruse, se mai arată în infografic.

Săptămâna trecută, piloții ruși au efectuat 249 de zboruri pe 89 de câmpuri aeriene, ca parte a antrenamentelor de luptă, a precizat ministerul apărării de la Moscova.

Sursă foto: aircraftcompare.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Geniștii din Alba Iulia se instruiesc pe Mureș

Tue Jun 23 , 2020
Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” se instruiesc, în perioada 15-26.06.2020, alături de camarazi din unităţi ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, în cadrul taberei militare de instrucţie pe cursul de apă al râului Mureş, în zona localităţii Sântimbru din judeţul Alba, se arată pe site-ul Forțelor Terestre Române. Scopul […]