AUTONOMIE pe timp de pandemie – proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc adoptat tacit de Camera Deputaților

Un proiect de lege care prevede acordarea de autonomie Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputatilor și a fost înaintat către Senat – for decizional in acest caz. Proiectul de lege a fost inițiat de 3 deputați ai UDMR – Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar și Jozsef Gyorgy și a fost depus la Camera Deputaților la 23.12.2019.

Ulterior a primit mai multe avize negative in comisiile de specialitate. Cu toate acestea, odată ce în România atenția publică s-a mutat către pandemia de coronavirus, proiectul de lege a fost adoptat tacit de deputați, pe 23.04.2020, la exact 4 luni de la depunere. Ca urmare, proiectul a fost îninatat Senatului spre dezbatere, acesta fiind for decizional.

Forma adoptată tacit de Camera Deputaților include și o lista de regiuni din așa numitul Ținut Secuiesc în cazul cărora se va acorda autonomia – teritorii din județele Mureș, Covasna și Harghita. De asemenea în textul proiectului se prevede faptul că limba maghiară devine, în respectivele regiuni, limbă oficială, la fel ca cea română.

Puteți consulta aici tot fluxul pe care l-a parcurs documentul (Pl-x nr. 670/2019 – Propunere legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc).

Sursă foto: huff.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un sfert din totalul tranzacțiilor online din primul trimestru al anului – tentative de fraudă

Wed Apr 29 , 2020
În primul trimestru al anului 2020, Arkose Labs, companie din domeniul securității cibernetice și fraudelor informatice, a contabilizat cea mai mare rată de atacuri informatice înregistrată vreodată. 26,5% din totalul tranzacțiilor analizate au fost tentative de fraudă și abuz, ceea ce reprezintă o creștere de 20% față de trimestrul precedent. […]