Austria expulzează un diplomat rus pentru spionaj economic. Rusia răspunde și trimite acasă un diplomat austriac

1

Autoritățile austriece au anunțat luni (24.08.2020) că expulzează un diplomat rus pentru încălcarea privilegiilor diplomatice, ceea ce a determinat ca și Rusia să expulseze un diplomat austriac ca răspuns la decizia Vienei, scrie Euronews.

Ministerul austriac de externe a declarat că diplomatului rus i-a fost impus să plece, întrucât comportamentul său nu era compatibil cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice, a informat Agenția de presă din Austria. Nu au fost oferite alte detalii cu privire la motivele expulzării.

Ziarul austriac Kronen Zeitung a raportat că diplomatul rus este implicat în acțiuni de spionaj economic la o firmă din domeniul tehnologiei de ani de zile și a fost ajutat de un cetățean austriac.

Se pare că diplomatul rus are ca termen data de 01.09.2020 pentru a părăsi țara.

Ambasada Rusiei a declarat pe site-ul său că este „îngrozită de decizia nefondată a autorităților austriece, care dăunează relațiilor constructive ruso-austriece”.

În câteva ore de la decizia de la Viena, Rusia a declarat un diplomat austriac ca persona non-grata după ce l-a chemat luni pe ambasadorul austriac Johannes Aigner.

Mișcarea vine la două luni după ce un colonel în rezervă din armata austriacă a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru spionarea Rusiei. În urmă cu mai puțin de o săptămână, Norvegia a expulzat un diplomat rus pentru acțiuni de spionaj industrial.

Sursă foto: promoteukraine.org

Redactia

One thought on “Austria expulzează un diplomat rus pentru spionaj economic. Rusia răspunde și trimite acasă un diplomat austriac

  1. În anul 1849, revoluționarii maghiari au învins armata austriacă pregătindu-se să înființeze Ungaria cu tot cu Transilvania. La solicitarea Austriei, armata rusă a intervenit înfrângând pe unguri, salvând Imperiul Austriac.
    În anul 1945, locuitorii din Viena au trimis o delegație la trupele sovietice care înaintau spre Viena să nu distrugă orașul în război cu hitleriștii, și astfel Viena nu a suferit cum a fost Budapesta.
    Așa că, se vor înțelege ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Programe spyware vândute de israelieni țărilor arabe

Tue Aug 25 , 2020
Compania israeliană NSO Group a încheiat, beneficiind de medierea autorităților din Israel, tranzacții de sute de milioane de dolari cu Bahrain, Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Guvernul israelian a mediat o serie de tranzacții de vânzare a unor programe spyware produse de compania NSO Group Technologies către Emiratele […]